Naast de actieve Atlas Yoga op maandagavond kunnen we je nu ook een yinne vorm van yoga aanbieden (Yin Yoga - uitleg zie verder).

Alexandra Lanssens volgde de jaaropleiding Anusara yoga en als specialisatie de “Yin Teacher Training”. Ook volgde ze een jaaropleiding anatomie en fysiologie als basiskennis voor de yoga oefeningen. Alexandra voelt zich volledig verbonden met de Yin Yoga en dit is dan ook de yogavorm die ze het liefst geeft.

 

De meeste houdingen worden al zittend of liggend uitgevoerd en zijn ook ideaal voor mensen met bewegingsmoeilijkheden en -klachten, dus voor mensen die de actieve yoga moeilijk aankunnen.

 

Yin en yang zijn 2 tegengestelde maar aanvullende krachten in het universum, vrouwelijk en mannelijk. Rust, ontspanning en activiteit wisselen elkaar af in ons zijn en in ons leven.

Als we in balans willen zijn met onszelf en onze omgeving, dan is het belangrijk dat we de yin en de yang in onszelf in balans brengen.

 

Yinne energie keert zich naar binnen, is meer verbonden met rust, ontspanning, voelen, verzachten, verdiepen, zijn, het vrouwelijke in ons wezen …

Yange energie is meer verbonden met activiteit, manifestatie, daadkracht, wilskracht, energie en kracht opbouwen, doen, het mannelijke aspect in ons wezen …

 

“Wat is Yin Yoga?

 

Yin Yoga is een yoga vorm, waarbij je enkele minuten (2 of meer) met aandacht in verschillende houdingen verblijft.

Het gaat het er niet om hoe de houding er uitziet. De essentie ligt bij het voelen en de grenzen van je lichaam ontdekken en eventueel verleggen, kunnen ontspannen, verzachten en verdiepen. Zonder oordeel ervaren wat er in het moment gebeurt. Er wordt gewerkt met de ademhaling, intenties, meridianen en chakra's.Het is heel rustgevend, meditatief en vooral heerlijk om te doen.

Yin Yoga richt zich op het bindweefsel (fascia). Je bindweefsel ondersteunt en verbindt al onze lichamelijke structuren. Om effect te hebben op het bindweefsel, is het van belang om gedurende enkele minuten in een houding te blijven , wat soms een echte uitdaging kan zijn.

De houdingen zijn vooral gericht op de heupen, het bekken en de rug. Je gebruikt waar dat nodig is kussens en dekens ter ondersteuning. Yin Yoga stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam, je lichaamsbewustzijn neem toe, je gaat meer ruimte ervaren, je krijgt meer flexibiliteit en mobiliteit in je gewrichten en uiteindelijk krijg je een sterker en stabieler fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch lichaam.

Of je nu een actieve sportbeoefenaar bent, stress in je leven/werk ervaart, kampt met langdurige en éénzijdige fysieke belasting, psychische belasting of ons drukke hedendaagse leven met veel prikkels, Yin Yoga kan je helpen meer balans te creëren en te ervaren.

Tevens is Yin Yoga zeer geschikt bij chronische klachten : lage rugpijn, whiplash, reuma, bechterew, fibromyalgie, stress, burn-out enz.”

 

Om werkelijk te weten of Yin Yoga wat voor jou kan betekenen, is er slechts één manier en dat is het te ervaren.

Je bent van harte welkom om deze relaxerende yogavorm te ontdekken en te ervaren.

P.S. losse kledij, warme pull of vest en flesje water meebrengen a.u.b.

(Enkel telefonisch reserveren a.u.b.  tel  09 327 07 77)

 

 

 

Yin Yoga
 Zandvleuge 82 - 9900 Eeklo - 09 327 07 77 Gesloten op maandag.

Fontein der Jeugd © 2008 - Website by Solid Designs